Natječaj za radno mjesto ravnatelja zaklade za zajedničku programsku inicijativu Partnerstvo za istraživanja i inovacije na mediteranskom području (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area – PRIMA)

Rok: 9. svibnja 2017.

Zajedničku programsku inicijativu Partnerstvo za istraživanja i inovacije na mediteranskome području (Partnership for Research and Innovation in the Mediterranean Area - PRIMA) uspostavile su države Europske unije te južnoga Mediterana (11 država članica EU-a: Cipar, Hrvatska, Francuska, Njemačka, Grčka, Italija, Luksemburg, Malta, Portugal, Slovenija i Španjolska te sedam trećih zemalja: Egipat, Izrael, Jordan, Libanon, Maroko, Turska i Tunis) na temelju članka 185. Ugovora o funkcioniranju Europske unije.

Opći cilj PRIMA-e je izgraditi istraživačke i inovacijske kapacitete te razviti znanje i zajednička rješenja za upravljanje vodom i poljoprivredno-prehrambenim sustavima u mediteranskoj regiji. Također, namjera je uz pomoć istraživanja i inovacija pokušati riješiti veće probleme povezane s prehranom, zdravljem i društvenim blagostanjem te probleme migracija. PRIMA bi u zemljama članicama koje inicijativu financijski podržavaju trebala podržati sve vrste istraživanja i inovacija, razvojne i inovacijske projekte, pilot-postrojenja, izgradnju kapaciteta, edukacije i mobilnost istraživača i dr.

Ovom zajedničkom programskom inicijativom upravljat će zaklada podložna španjolskim zakonima. Slijedom navedenoga, raspisan je natječaj za ravnatelja zaklade, a rok za prijavu na natječaj je 9. svibnja 2017. godine do ponoći po srednjoeuropskom vremenu.

Tekst natječaja prenosimo u cjelini na engleskome jeziku.