Najava informativnog dana namijenjenog hrvatskim tvrtkama i znanstvenim organizacijama radi prijave projektnih prijedloga u sklopu trećeg nacionalnog ESA poziva

8. lipnja 2022. godine, 10.00 h, Zagrebački inovacijski centar (ZICER)

Nakon iznimno uspješne provedbe prvog i drugog nacionalnog poziva u sklopu Europske svemirske agencije (ESA), zadovoljstvo nam je najaviti treći informativni dan koji će se održati 8. lipnja 2022. godine u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja i ESA-e. Cilj informativnog dana je nastavak potpore visokokvalitetnim projektima te intenzivnije umrežavanje i osnaživanje hrvatske znanstvene zajednice i gospodarstva u području svemira i svemirskih tehnologija. 

Treći nacionalni ESA poziv namijenjen je znanstvenim organizacijama i hrvatskim tvrtkama u područjima koja uključuju promatranje Zemlje, svemirske tehnologije, sigurnost u svemiru, astronomiju, astrofiziku i istraživanje Sunčeva sustava te edukativne aktivnosti namijenjene znanstvenim organizacijama i hrvatskim tvrtkama s ciljem podizanja svijesti o značaju i mogućnostima područja svemira, kao i stjecanja novih vještina u kontekstu svemirskih tehnologija, ali i ostvarivanja suradnje između gospodarskog i akademskog sektora u svrhu razvoja gospodarstva i društva u cjelini. 

Informativni dan održat će u Zagrebačkome inovacijskom centru (ZICER), Avenija Dubrovnik 15, s početkom u 10.00 sati. Radni jezik informativnog dana bit će engleski. Ministarstvo poziva sve zainteresirane hrvatske tvrtke i znanstvene organizacije na sudjelovanje u informativnom danu s ciljem dobivanja informacija o nadolazećem Trećem nacionalnom ESA pozivu, mogućnostima i načinu prijave, evaluaciji projektnih prijedloga te ostalih podataka relevantnih za prijavu.

Prijavni obrazac: 
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdYdUQm19h6KAuDXZGuyuLeXOUenZaeNpEgT-osM2XXMjGCGA/viewform?usp=sf_link 

Ako imate dodatnih pitanja u vezi s informativnim danom, slobodno se obratite na e-adresu: doris.jozic@mzo.hr.

Najave | Projekti | Znanost i tehnologija