Najava informativnog dana namijenjenog hrvatskim tvrtkama i znanstvenim organizacijama u svrhu prijave projektnih prijedloga u sklopu prvoga nacionalnog ESA poziva u PECS statusu

Nakon iznimno uspješne provedbe nacionalnih poziva u sklopu Provedbenog dogovora o tehničkoj pomoći i stručnom znanju između Republike Hrvatske i Europske svemirske agencije (ESA), zadovoljstvo nam je najaviti raspisivanje prvoga nacionalnog poziva u sklopu Sporazuma o europskoj državi sudionici (ECS Sporazum) i PECS Povelje, a koji će se održati 5. prosinca 2023. godine.

Svrha informativnog dana i natječaja u sklopu PECS-a jest ostvariti suradnju između gospodarskog i akademskog sektora, s krajnjim ciljem jačanja znanstvenog, inovacijskog i tehnološkog kapaciteta Republike Hrvatske u području svemira i svemirskih tehnologija. 

Također, cilj informativnog dana jest nastavak podrške visokokvalitetnim projektima te intenzivnije umrežavanje i osnaživanje hrvatske znanstvene zajednice i gospodarstva u području svemira i svemirskih tehnologija. 

Prvi nacionalni PECS ESA poziv namijenjen je znanstvenim organizacijama i hrvatskim tvrtkama u područjima koja uključuju upstream aktivnosti, aktivnosti istraživanja i razvoja (research and development activities), downstream aktivnosti, pripremne aktivnosti, edukativne aktivnosti te aktivnosti podizanja svijesti o značaju i mogućnostima područja svemira te znanstvene aktivnosti u području svemira (space science activities). 

Informativni dan održat će se u prostorima Zagrebačkoga inovacijskog centra (ZICER), na adresi Avenija Dubrovnik 15, Zagreb, s početkom u 9:30

Radni jezik informativnog dana bit će engleski, a sudionicima informativnog dana bit će omogućeni i individualni sastanci/razgovori s predstavnicima Europske svemirske agencije s ciljem dobivanja svih relevantnih informacija o uvjetima i aktivnostima u sklopu trećega nacionalnog poziva.

Ljubazno Vas molimo da prijavni obrazac ispunite do 30. studenoga 2023. godine, do kraja radnoga dana.

Prijavni obrazac za sudjelovanje na informativnom danu u sklopu ESA natječaja, 5. prosinca 2023. godine (google.com) 

Radni jezik je engleski. Ako imate dodatnih pitanja vezano uz informativni dan, slobodno se obratite na e-mail adresu:
doris.jozic@mzo.hr

Najave