Najava: Svečanost potpisivanja ugovora o bespovratnim sredstvima u sklopu izravne dodjele sredstava Hrvatskoj zakladi za znanost za Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori „Znanstvena suradnja“

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja u utorak, 6. studenoga 2018. godine, s početkom u 12.30 sati održat će se svečanost potpisivanja ugovora o bespovratnim sredstvima za provedbu projekta pod nazivom Program suradnje s hrvatskim znanstvenicima u dijaspori „ZNANSTVENA SURADNJA“ u sklopu Operativnoga programa 'Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.' iz Europskoga socijalnog fonda.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 44.842.440,00 HRK čiji je nositelj Hrvatska zaklada za znanost.

Projektom se potiče zapošljavanje znanstvenika u ranoj fazi razvoja karijere (doktoranada i poslijedoktoranada) te njihovo umrežavanje sa znanstvenicima u dijaspori.

Hrvatska zaklada za znanost raspisat će javni natječaj za financiranje oko 19 projekata u trajanju do kraja 2022. godine s ciljem razvoja i jačanja znanstvene suradnje između znanstvenika u Republici Hrvatskoj i u dijaspori.

Ugovor će potpisati prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, dr. sc. Lovorka Barać Lauc, izvršna direktorica Hrvatske zaklade za znanost, v.d. i gosp. Mile Živčić, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.
 

Najave | Projekti | EU fondovi