Nastavak stručnog usavršavanja učitelja cjelodnevnih škola

Ministar znanosti, obrazovanja i mladih prof. dr. sc. Radovan Fuchs u petak, 5. srpnja, sudjelovao je na otvaranju Stručnog skupa za učitelje osnovnih škola koje sudjeluju u Eksperimentalnom programu cjelodnevne škole, a nakon zagrebačkog, stručno usavršavanje sada je organizirano u Osijeku.

„Uvjeren sam da će vam predavanja, radionice i primjeri dobre prakse tijekom ovih stručnih usavršavanja biti korisni i od pomoći u osnaživanju vaših kompetencija koje ćete primijeniti u radu u učionicama i školi. Isto tako, međusobna razmjena iskustva neizmjerno je važna u svrhu unapređenja odgojno-obrazovnoga procesa i vjerujem da ćete tu priliku iskoristiti na najbolji mogući način“, istaknuo je ministar Fuchs. 

Prvo stručno usavršavanje za cjelodnevnu školu organizirano je još u srpnju 2023. godine u Osijeku u trajanju od pet dana za implementaciju novih nastavnih predmeta kao i A2 programa. Dodatni jednodnevni stručni skup za učitelje održan je u kolovozu 2023. u Zagrebu te je tijekom listopada organiziran stručni skup za ravnatelje, stručne suradnike i administrativno osoblje CDŠ škola. Tijekom 2024. godine Agencija za odgoj i obrazovanje u suradnji s Ministarstvom organizira stručne skupove za osoblje CDŠ škola u veljači i travnju u Zagrebu. Dodatno su u svibnju provedena online stručna usavršavanja u organizaciji AZOO-a za stručne suradnike CDŠ škola. 

Pisane vijesti | Priopćenja | Osnovno obrazovanje