Državna tajnica dr. sc. Iva Ivanković sudjelovala na neformalnoj razmjeni Mreže za rani i predškolski odgoj i obrazovanje OECD-a o hrvatskom pristupanju toj međunarodnoj organizaciji

Na sastanku Mreže za rani i predškolski odgoj i obrazovanje OECD-a (Organisation for Economic Co-operation and Development) održanom od 9. do 10. listopada 2024. godine u Parizu, održana je i neformalna razmjena za pristup Hrvatske OECD-u s tehničkim osvrtom nakon „fact-finding“ misije i procjene hrvatskoga odgojno-obrazovnog sustava.

Predstavnici OECD-a ukratko su obrazložili preliminarna opažanja i analizu sustava ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja Hrvatske u pogledu ostvarenih reformi te zaključili kako je isti usklađen s politikama OECD-a.
   
Državna tajnica dr. sc. Iva Ivanković održala je prezentaciju hrvatskoga sustava ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te se osvrnula na aktualne strateške inicijative i reforme koje su u tijeku.

Hrvatsku prije završne rasprave na Odboru za obrazovanje OECD-a očekuju još neformalne razmjene o osnovnom i srednjoškolskom obrazovanju, visokom obrazovanju te strukovnom i cjeloživotnom obrazovanju.

Pisane vijesti | Projekti | Predškolski odgoj