Državni tajnik Mrvac prisustvovao potpisivanju Ugovora o izvođenju radova na Metalurškome fakultetu

Državni tajnik dr. sc. Nikola Mrvac, kao predstavnik Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih, prisustvovao je potpisivanju Ugovora o izvođenju radova čime je započela nova etapa cjelovite obnove Metalurškoga fakulteta u Sisku.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i mladih osiguralo je za cjelovitu obnovu zgrade fakulteta 7,5 milijuna eura bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije, Mehanizma za oporavak i otpornost te državnoga proračuna.

Državni tajnik posebno je istaknuo uspješan infrastrukturni projekt Centar za ljevarstvo - SIMET koji je ugovoren u sklopu poziva Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih - Ulaganje u organizacijsku reformu i infrastrukturu u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija, u sklopu Europskoga fonda za regionalni razvoj Operativnoga programa za koheziju i konkurentnost 2014. - 2020., ukupne vrijednosti 7,4 milijuna eura, od kojih se 5,8 milijuna eura odnosi na dodijeljena bespovratna sredstva.

„Iskreno zahvaljujem i čestitam dekanici, svim profesorima, djelatnicima, studentima i odabranom izvođaču radova na početku ove važne etape cjelovite obnove zgrade Metalurškoga fakulteta u Sisku te vam želim puno uspjeha u radu“, istaknuo je državni tajnik Mrvac.

Pisane vijesti | Priopćenja | Znanost i tehnologija