Objavljen je Poziv na dostavu projektnog prijedloga za veliki projekt „Dječji centar za translacijsku medicinu Dječje bolnice Srebrnjak (CCTM)“ (Rok: 12. lipnja 2018.)

Rok: 12. lipnja 2018.

Predmet ove dodjele bespovratnih sredstava je ulaganje u veliki infrastrukturni projekt koji obuhvaća izgradnju nove zgrade funkcionalno povezane s postojećom zgradom Dječje bolnice Srebrnjak (DBS).

Dječja bolnica Srebrnjak uspostavit će konkurentni i inovativni centar za translacijsku medicinu (Dječji centar za translacijsku medicinu - CCTM) koji kombinira klinička, osnovna istraživanja i praksu stvarajući na taj način multidisciplinarne skupine koje surađuju na važnim znanstvenim i medicinskim problemima. CCTM će, u skladu sa Strategijom S3, biti usmjeren prema potrebama gospodarstva, primjenjujući svoj potencijal na poboljšanje novih dijagnostičkih, terapeutskih i preventivnih strategija te razvoj novih lijekova.

Vrijednost postupka dodjele je 432.234.746,80 kn, a projekt će se sufinancirati iz Europskoga fonda za regionalni razvoj u sklopu Operativnoga programa 'Konkurentnost i kohezija' uz nacionalno sufinanciranje.

Ovaj Poziv je objavljen na

  • središnjoj stranici ESI fondova, na poveznici
  • te na javnome portalu sustava eFondovi.