Program suradnje između Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih Republike Hrvatske i Ministarstva obrazovanja i znanosti Republike Sjeverne Makedonije o suradnji u području obrazovanja za razdoblje od 2024. do 2028.. godine

  • Slika /slike/Vijesti/2024/Predsjednik_Vlade_s_predsjednikom_Vlade_Sjeverne_Makedonije_3.jpeg
  • Slika

U Vladi RH je potpisan program suradnje između dvaju ministarstava o suradnji u području obrazovanja za razdoblje od 2024. do 2028. godine.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković danas je u posjet primio predsjednika Vlade Sjeverne Makedonije Hristijana Mickoskog. Tom prilikom, ministar znanosti, obrazovanja i mladih prof. dr. sc. Radovan Fuchs i ministrica obrazovanja i znanosti Republike Sjeverne Makedonije Vesna Janevska potpisali su Program suradnje između Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih Republike Hrvatske i Ministarstva obrazovanja i znanosti Republike Sjeverne Makedonije o suradnji u području obrazovanja za razdoblje od 2024. do 2028.

Programom suradnje u području obrazovanja između dviju zemalja definirano je uspostavljenje nove i produbljivanje postojećih oblika suradnje u području osnovnog, srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja, kao i podupiranje izravne suradnje i uspostavljanje kontakata između odgovarajućih obrazovnih ustanova. Dodatno, unaprijedit će se uzajamna suradnju u području obrazovanja osobito s ciljem razmjene iskustava vezanih uz reformu sustava obrazovanja provedenih u sklopu pridruživanja Europskoj Uniji te će s tom svrhom, bilo izravno ili kroz okvir međunarodnih programa, surađivati na različitim projektima od zajedničkog interesa.

Foto: Vlada RH

Pisane vijesti