Dramski odgoj u vjeronaučnoj nastavi - webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Webinar će se održati 5. veljače 2020. godine u 15.00 sati.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će tijekom sljedećih mjeseci najuspješniji odgojno-obrazovni radnici nagrađeni 2019. godine predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Nataša Roginek
Dramski odgoj u vjeronaučnoj nastavi

Velike su mogućnosti implementacije dramskopedagoških vježbi, metoda i tehnika u vjeronaučnu nastavu.
Konkretnim primjerima pokazani su načini kako dramske tehnike i metode pospješuju nastavni proces te kako možemo dramskopedagoškim metodama poučavati različite vjeronaučne sadržaje.
Uz malo mašte i truda metodu dramskog odgoja moguće je koristiti u bilo kojoj nastavnoj jedinici i bilo kojem metodičkom sustavu.
Velike su mogućnost primjene raznih dramskopedagoških igara, vježbi i tehnika u pojedinim fazama sata vjeronaučne nastave: od motivacije, preko obrade do same aktualizacije te interpretacija biblijskih tekstova uz pomoć dramskih tehnika i procesne drame.

Predavačica: Nataša Roginek, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Sakcinskog Ivanec

Webinar će se održati 5. veljače 2020. godine u 15.00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja webinara je jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje ćete pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/9697

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.Najave | Projekti | Nacionalni kurikulum