Državna tajnica Ivanković na obilježavanju dana Odsjeka Učiteljskog fakulteta u Petrinji

  • Slika
  • Slika
Državna tajnica, doc. dr. sc. Iva Ivanković, sudjelovala je u srijedu, 29. svibnja, u ime ministra znanosti, obrazovanja i mladih, prof. dr. sc. Radovana Fuchsa, na obilježavanju dana Odsjeka Učiteljskog fakulteta u Petrinji.

U svom obraćanju nazočnima Ivanković je posebno istaknula aktivnosti koje su nakon razornog potresa uložene u obnovu životnih i radnih uvjeta na području Banovine. Pritom je zahvalila Sisačko-moslavačkoj županiji i Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića koji su u suradnji s Ministarstvom osigurali zamjenske prostore tijekom obnove i time kontinuitet nastave.

„Ministarstvo je uložilo dodatne napore i sredstva za pomoć stradaloj Petrinji kako bi se osigurali uvjeti za što brži povratak studenata i nastavnika u prostore Fakulteta. Tako je na temelju poziva Ministarstva sklopljen ugovor kojim su osigurana bespovratna sredstva iz Fonda solidarnosti i mehanizma za oporavak i otpornost za cjelovitu obnovu zgrade Odsjeka Učiteljskog fakulteta u Petrinji u ukupnom iznosu od 5,2 milijuna eura. Zgrada Odsjeka cjelovito će se obnoviti na način da se osim vraćanja u prethodno radno stanje osigura ojačanje konstrukcije, kao i povećanje energetske učinkovitosti, čime će se osigurati osuvremenjen radni prostor za studente i zaposlenike“, istaknula je državna tajnica Ivanković.

Pisane vijesti | Priopćenja | Visoko obrazovanje