Konferencija „Science on the 'Edge': Perspectives for the Future“ Zagreb, 12. i 13. rujna 2019. godine

12. i 13. rujna 2019. godine

Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske organizira četvrtu po redu godišnju konferenciju pod nazivom Science on the 'Edge': Perspectives for the Future.

Službena večera u sklopu konferencije održat će se 12. rujna 2019. s početkom u 19.00 sati u Staroslavenskome institutu u Zagrebu (Demetrova ul. 11, Zagreb) dok će se formalni dio konferencije održati 13. rujna 2019. godine u prostorijama Matice hrvatske ( Ul. Matice hrvatske 2, Zagreb).

Cilj konferencije je stvoriti platformu za otvoreni dijalog o sljedećim temama: položaju i vidljivosti žena u znanosti, ulozi društveno-humanističkih znanosti u svjetlu nove industrije 4.0 s naglaskom na STEM zanimanjima, suradnji industrije i akademskog sektora te vidljivosti znanosti, znanstvenica i znanstvenika u društvu. Također, konferencija će predstaviti rad hrvatskih istraživačica i istraživača u sklopu MCAA Croatian Chaptera. Konferencija je podijeljena na pet panela, a u sklopu njih pozvani govornici raspravljat će o navedenim temama. Nadalje, između panela će biti kratka predstavljanja „dobrih praksi“ i projekata. Govornici na panelima su hrvatski i inozemni stručnjaci te predstavnici Europske komisije. Službeni jezik konferencije je engleski.

Program predmetne konferencije nalazi se u privitku.

Ljubazno Vas molimo da svoje sudjelovanje potvrdite popunjavanjem prijavnog obrasca najkasnije do 9. rujna 2019.

Najave | Projekti | Znanost i tehnologija