MZO u suradnji s aplikacijom Rakuten Viber uspostavilo neposredni komunikacijski kanal s maturantima„Matura (nti) 2020.“ nova je Viber zajednica koju je uspostavilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja kako bi osiguralo da učenici završnih razreda srednjih škola i svi ostali pristupnici, učitelji i roditelji budu u toku s pouzdanim i točnim informacijama o provedbi ovogodišnjeg ispita državne mature. Sadržaj Viber zajednice „Matura (nti) 2020.“ bit će usmjeren na informacije od vitalnog značaja za sve one koji pristupaju polaganju ispita državne mature kako bi im se osigurao uspješan kraj srednjoškolskog obrazovanja.

Kako bi se učenici u ovim zahtjevnim uvjetima mogli potpuno pripremiti za polaganje državne mature, ključno je koristiti kanal za izravnu komunikaciju i pravovremeno informirati kako srednjoškolce i ostale pristupnike, tako i njihove nastavnike i roditelje.

Viber zajednica „Matura (nti) 2020.“ koristit će se, gotovo svakodnevno, za:
 
  • komuniciranje najnovijih podataka o datumima održavanja ispita državne mature,
  • slanje pripremama za pojedine predmete u obliku videolekcija,
  • informiranje o konceptu provođenja probnog online eseja iz Hrvatskog jezika,
  • obavijesti o oglednim primjerima ispita koje je izradio Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja itd.

Koristeći aplikaciju Viber, namjera je Ministarstva pružiti učenicima završnih razreda srednje škole i ostalim pristupnicima izravan kanal dotoka informacija, prilagođen njihovim potrebama za vrijeme pandemije COVID-19, a koji će im na koncu omogućiti uspješnu pripremu i polaganje ispita državne mature.

Htjela bih se zahvaliti Rakuten Viberu na podršci koju je pružio Ministarstvu znanosti i obrazovanja, pružajući nam izravan kanal komunikacije s maturantima u tako kratkom roku u ovim izvanrednim okolnostima. Maturanti će iz prve ruke dobiti točne i pravovremene informacije o državnoj maturi. U ovim vremenima krize, važno je da velike korporacije svojim primjerom pokažu što znači društvena odgovornost i kako zajedno možemo premostiti krizu uzrokovanu pandemijom koronavirusa - rekla je prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja.

Tijekom ovih teških i izazovnih vremena, radili smo s brojnim vladinim institucijama širom svijeta kako bismo im pomogli da ostvare izravan kontakt s građanima. Drago nam je što možemo podržati još jednu hrvatsku instituciju, Ministarstvo znanosti i obrazovanja u njihovom ostvarenju digitalne inovacije. Također smo ponosni što su prepoznali Viber kao učinkoviti alat za komunikaciju sa maturantima. Zajedno možemo dati podršku učenicima završnih razreda srednje škole tijekom jednog od najvažnijih razdoblja njihovog života - državne mature - rekla je Daniela Ivanova, direktorica poslovnog razvoja tvrtke Rakuten Viber

Viber zajednici Ministarstva znanosti i obrazovanja možete se pridružiti na sljedećoj poveznici: https://vb.me/726e1e.

Pisane vijesti | Priopćenja | Odgoj i obrazovanje