Najava: Svečano predstavljanje potpisanih ugovora vrijednih više od 97 milijuna kuna

Dana 3. prosinca 2014. godine u 12 sati u Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta održat će se svečano predstavljanje 19 ugovora potpisanih na temelju otvorenoga Poziva "Jačanje kapaciteta za istraživanje, znanost i inovacije".

Natječaj je raspisan u sklopu Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. - 2013., koji je sufinanciran iz Europskoga fonda za regionalni razvoj (EFRR). Ugovorenim projektima razvijat će se nove tehnologije u raznim sektorima istraživanja, razvoja i inovacija kao temelj za razvoj hrvatskoga gospodarstva. Usmjeravanje istraživanja prema potrebama gospodarstva glavni je cilj Poziva pa se provedba svih ugovorenih projekata događa u partnerstvu s gospodarskim sektorom. Ukupna vrijednost 19 potpisanih ugovora veća je od 97 milijuna kuna.

Tom prigodom nazočnima će se obratiti ministar znanosti, obrazovanja i sporta prof. dr. sc. Vedran Mornar, potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije prof. dr. sc. Branko Grčić te ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Nataša Mikuš Žigman.

Najave | Projekti | EU fondovi