Najava: Svečanost u povodu potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za strateški projekt „Centar za napredne laserske tehnike (CALT)“

U srijedu, 4. travnja 2018. godine, u 10.00 sati, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održat će se svečanost u povodu potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, a na temelju postupka izravne dodjele strateškoga projekta „Centar za napredne laserske tehnike (CALT)“, koji se nalazi u sklopu „Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020.“.

Uzvanicima će se uvodnim govorom obratiti prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja te će uslijediti pozdravni govori predstavnika Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije, Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a na kraju će predstavnik Korisnika, Instituta za fiziku, održati kratku prezentaciju o samome projektu.

Poziv je objavljen 30. studenoga 2017. godine te se financira iz Europskoga fonda za regionalni razvoj (EFRR), a ukupan iznos bespovratnih sredstava u sklopu ove dodjele je 121.297.812,38 HRK.

Prihvatljivom prijavitelju, Institutu za fiziku, navedenim sredstvima omogućit će se postizanje glavnoga cilja samoga projekta, tj. unaprijedit će se postojeća i razviti nova znanstveno-istraživačka infrastruktura temeljena na naprednim laserskim tehnikama na Institutu za fiziku.

Najave | Projekti | EU fondovi