Najava: Svečanost u povodu potpisivanja ugovora „Razvoj i jačanje sinergija s horizontalnim aktivnostima programa OBZOR 2020: Twinning i ERA Chairs“

U četvrtak, 7. lipnja 2018. godine s početkom u 12.30 sati, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održat će se svečanost u povodu potpisivanja šest ugovora koji će se sufinancirati na temelju Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj i jačanje sinergija s horizontalnim aktivnostima programa OBZOR 2020: Twinning i ERA Chairs“.

Poziv je raspisan 15. prosinca 2017. godine, a 9 milijuna kuna ukupnoga raspoloživog iznosa bespovratnih sredstava sufinancirat će se iz Europskoga fonda za regionalni razvoj.

Nazočnima će se uvodnom riječju obratiti ministrica znanosti i obrazovanja, prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije gospodin Tomislav Petric, predstavnik Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije te jedan od korisnika projekta.

Cilj Poziva „Razvoj i jačanje sinergija s horizontalnim aktivnostima programa OBZOR 2020: Twinning i ERA Chairs“ je omogućavanje sinergija s mjerama horizontalnih aktivnosti programa OBZOR 2020. „Širenja izvrsnosti i sudjelovanja“ - Twinning i ERA Chairs - koja stimulira interakciju s kohezijskom politikom tj. strukturnim fondovima i Strategijom pametne specijalizacije, a u smjeru jačanja kapaciteta, održivosti i izvrsnosti IRI aktivnosti istraživačkoga sektora u Republici Hrvatskoj.

Najave | Priopćenja | EU fondovi