Najava: Svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“

U ponedjeljak, 9. ožujka 2020. godine, s početkom u 10.30 sati u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održat će se svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u sklopu Poziva „Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju“ iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“.

U svrhu povećanja zapošljivosti studenata omogućavanjem stjecanja praktičnih vještina za rad, javna i privatna visoka učilišta prijavila su projekte te će provoditi aktivnosti unapređenja kvalitete stručne prakse kao obveznoga ili izbornoga dijela studijskoga programa te jačanje kompetencija osoblja visokih učilišta za razvoj modela učenja uz rad. Također, provodit će se i aktivnosti koje će omogućiti stjecanje radnog iskustva studentima povećanjem zastupljenosti stručne prakse kao obveznoga ili izbornoga dijela studijskoga programa.

Na svečanosti će biti uručeni ugovori dobitnicima bespovratnih sredstava za 28 projekata ukupne vrijednosti bespovratnih sredstava od gotovo 100 milijuna kuna (99.433.635,49 KN).

Ugovore će dobitnicima uručiti prof. dr. sc. Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja, ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, gosp. Mile Živčić i savjetnik ministra rada i mirovinskoga sustava, gosp. Vicko Mardešić.

 

Najave | Projekti | EU fondovi