Odobren deveti ciklus hrvatsko-austrijskih znanstvenoistraživačkih projekata za 2020. i 2021. godinu

Odobren deveti ciklus hrvatsko-austrijskih znanstvenoistraživačkih projekata za 2020. i 2021. godinu

Tijekom ožujka, travnja i svibnja 2019. godine bio je otvoren deveti ciklus natječaja u sklopu provedbe Ugovora o znanstveno-tehničkoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Savezne vlade Republike Austrije, koji je potpisan 12. ožujka 2003. godine. Na natječaj je pristiglo 27 valjanih projektnih prijedloga.

U utorak, 3. prosinca 2019. godine, Zajedničko povjerenstvo za znanstveno-tehničku suradnju o provedbi Ugovora o znanstveno-tehničkoj suradnji između Vlade Republike Hrvatske i Savezne vlade Republike Austrije, koji je potpisan 12. ožujka 2003. godine, održalo je u Zagrebu i Beču elektroničkim putem konzultacije.

Voditelji izaslanstava, dr. sc. Tome Antičić, državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i gospodin Christian Autengruber iz Saveznog ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Austrije, potpisali su Protokol Zajedničkog povjerenstva za znanstveno-tehničku suradnju o odabiru hrvatsko-austrijskih projekata. Odabrano je 19 projekata u trajanju od dvije godine i dogovoren je radni program za 2020. i 2021. godinu.

Sufinanciranje sa svake strane iznosi najviše do 3.500 eura godišnje po projektu. Od 19 odabranih projekata, osam ih je iz područja prirodnih znanosti, četiri su iz područja tehničkih znanosti, tri iz biomedicinskog područja, tri su iz područja biotehničkih znanosti i jedan iz društvenih znanosti.

Sljedeći natječaj za prijavu hrvatsko-austrijskih znanstvenoistraživačkih projekata bit će objavljen početkom ožujka 2021. godine.
 

Pisane vijesti | Projekti | Međunarodna suradnja