Odobren jedanaesti ciklus hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu Programa Hubert Curien „Cogito“ za 2023. i 2024. godinu

Tijekom travnja, svibnja i lipnja 2022. godine bio je otvoren jedanaesti ciklus natječaja u sklopu Programa Hubert Curien „Cogito“, ugovorenog u Zagrebu 10. listopada 2002. godine između Ministarstva znanosti i tehnologije s hrvatske strane i Ministarstva vanjskih poslova s francuske strane. Na natječaj su pristigla 32 valjana projektna prijedloga.

U četvrtak, 1. prosinca 2022. godine, u Ministarstvu znanosti i obrazovanja održan je 11. sastanak Mješovitoga hrvatsko-francuskog povjerenstva za odabir znanstvenoistraživačkih projekata za 2023. i 2024. godinu. Hrvatsko izaslanstvo vodio je gospodin Staša Skenžić, načelnik Samostalnog sektora za koordinaciju europskih poslova i međunarodne suradnje u Ministarstvu znanosti i obrazovanja, a francusko gospođa Jasna Bas, ataše za znanstvenu i sveučilišnu suradnju u Francuskom veleposlanstvu u Republici Hrvatskoj. Voditelji izaslanstava potpisali su zapisnik 11. sastanka Mješovitoga hrvatsko-francuskog povjerenstva.

Odabrano je jedanaest projekata u trajanju od dvije godine, pri čemu sufinanciranje s hrvatske strane iznosi 2.500,00 eura godišnje za pojedini projekt. Od jedanaest odabranih projekata dva su iz područja kemije, dva iz područja fizike, dva iz područja biologije, dva iz područja biomedicine te po jedan iz područja matematike, geoznanosti i tehničkih znanosti. Popis odobrenih projekata nalazi se u prilogu.

Sljedeći natječaj za prijavu hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata bit će objavljen krajem veljače 2024. godine.

Pisane vijesti | Priopćenja | Međunarodna suradnja