Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva

Projekt financiran sredstvima Europske unije, Europski fond za najpotrebitije (FEAD)

„Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (prvo polugodište školske godine 2023. - 2024.)“ je Projekt koji se financira sredstvima Europske unije - Europskog fonda za najpotrebitije (FEAD-a).

Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Ministarstvo znanosti i obrazovanja sklopili su Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt koji se financira iz Europskog fonda za najpotrebitije 2014. - 2020. o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu znanosti i obrazovanja  u svrhu provedbe projekta pod nazivom: „Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva (prvo polugodište školske godine 2023. - 2024.)“ koji se odnosi na ublažavanje materijalne deprivacije tipa 1 (MD1 - nedostatak hrane).

Razdoblje provedbe Projekta je od 4. rujna 2023. do 22. prosinca 2023. (prvo polugodište 2023./2024. šk.g.).

Svrha Projekta je osiguravanje redovitog besplatnog i zdravog obroka za učenike osnovnih škola čije su obitelji korisnici dječjeg doplatka, umanjenje socijalne isključenosti socijalno osjetljivih skupina, smanjenje stope rizika od siromaštva, podizanje svijesti o problemu prehrambenog siromaštva i prekomjernog bacanja hrane.

Iznos bespovratnih sredstava je 7.761.788,23 eura.

Pisane vijesti | Projekti | Osnovno obrazovanje