Prezentacija projekta Pružimo djeci ruku ljubavi - webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Webinar će se održati 23. siječnja 2020. godine u 15.00 sati.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će, tijekom sljedećih mjeseci, najuspješniji odgojno-obrazovni radnici, nagrađeni 2019. godine, predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Lidija Hatadi i Ivana Bašić
Prezentacija projekta Pružimo djeci ruku ljubavi

Projekt Pružimo djeci ruku ljubavi provodi se na eTwinning platformi. 
Autorice projekta su Ivana Bašić (OŠ Opuzen) i Lidija Hatadi (OŠ Dubrava, PŠ Farkaševac).
Projekt je usko povezan s ishodima građanskog odgoja u nižim razredima.
Cilj projekta je osposobiti i osnažiti učenike za aktivno i učinkovito obavljanje građanske uloge. Razvijati sposobnost lakšeg snalaženja u pluralističkome društvu u kojem žive, razvijati pouzdanje u vlastite snage i pronalaziti vlastite odgovore i rješenja za aktualne društvene probleme i izazove. Stjecanjem građanske kompetencije, koja uključuje građansko znanje, vještine i stajališta, učenici se osposobljavaju za uspješno sudjelovanje u životu demokratske zajednice.
Provesti odabrane programske aktivnosti s djecom i za djecu te potaknuti druge udruge, ustanove i organizacije za djecu da i one svojim aktivnostima obogate život djece promičući volonterizam.
Projektom želimo promicati jednakost djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom te njihovo socijalno uključivanje u redoviti odgojno-obrazovni proces i zajednicu s vršnjacima.

Predavačice: Lidija Hatadi (Osnovna škola Dubrava) i Ivana Bašić (Osnovna škola Opuzen)

Webinar će se održati 23. siječnja 2020. godine u 15.00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja webinara je jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje ćete pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/8651

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.Najave | Projekti | Nacionalni kurikulum