Ravnatelj Hrvoje Meštrić na simpoziju CROSCIENCE 2024

Ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju dr. sc. Hrvoje Meštrić sudjelovao je na simpoziju Croscience 2024, koji se održava 27. i 28. rujna 2024. godine u Rijeci kao izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

Sveučilište u Rijeci, u suradnji s istaknutim znanstvenicima, organiziralo je simpozij s ciljem godišnjeg okupljanja istaknutih predstavnika hrvatske znanstvene zajednice, promičući suradnju hrvatske akademske zajednice, uključujući dijasporu.

Ravnatelj Meštrić naglasio je u svome uvodnom obraćanju značaj ovakvih događaja za jačanje suradnje i razmjenu mišljenja. Istaknuo je i povijesno velika ulaganja u istraživanje i razvoj u sklopu Nacionalnoga plana oporavka i otpornosti, Programa konkurentnosti i kohezije te projekta Digitalne, inovativne i zelene tehnologije. Navedena ulaganja osnažit će kapacitete sveučilišta i znanstvenih instituta te unaprijediti kvalitetu znanstvenog istraživanja u Hrvatskoj.

Tijekom simpozija, ravnatelj Meštrić sudjelovao je u dva panela na teme transparentnog i stabilnog financiranja znanosti u Republici Hrvatskoj te sustavnog financiranja opremanja znanstvenih institucija u Republici Hrvatskoj.

Stranica