Ravnateljica Šerepac na otvorenju RCK u Samoboru

  • Slika
  • Slika
Ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje mr. sc. Vesna Šerepac sudjelovala je u četvrtak, 23. svibnja 2024., u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH na svečanom otvorenju Regionalnog centra kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu - Industrija 4.0, Samobor.

„Očekujemo da će RCK Srednja strukovna škola Velika Gorica te njezini partneri Srednja strukovna škola Samobor i Srednja škola Dugo Selo nastaviti ulagati u svoj razvoj i napredak te učenicima pružiti bolje uvjete odgoja i obrazovanja, osigurati višu kvalitetu stjecanja znanja i vještina u strukovnim programima i na taj način poticati i motivirati mlade za odabir strukovnih zanimanja“, istaknula je ravnateljica Šerepac.

Ukupna vrijednost ulaganja u RCK u strojarstvu Srednje strukovne škole Velika Gorica iz Europskog fonda za regionalni razvoj i Europskoga socijalnog fonda iznosi oko 10,5 milijuna eura, od čega je oko 4 milijuna eura uloženo u infrastrukturne radove, a oko 6,5 milijuna eura uloženo je u razvoj kadrovskih i stručnih kapaciteta, umrežavanje s drugim dionicima, modernizaciju i razvijanje programa obrazovanja koji će se provoditi te nabavu dodatne i specijalizirane opreme. Visina ulaganja u RCK govori o važnosti pokretanja ovog dijela reformskog procesa.

Pisane vijesti | Priopćenja | Srednje obrazovanje