Uručeni ugovori za stručne prakse studentima vrijedni gotovo 100 milijuna kuna

  • Slika slike\IzMedija\2020-Iz-medija\3-2020\FB-Divjak-9-3-2020-1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Svečanost uručivanja ugovora o dodjeli bespovratnih gotovo 100 milijuna kuna za unaprjeđenje kvalitete stručne prakse hrvatskih studenata održana je u ponedjeljak u Ministarstvu znanosti i obrazovanja u Zagrebu.

Ugovori su uručeni za 28 projekata u pojedinačnim iznosima između 2,4 i 4,5 milijuna kuna, ukupne vrijednosti 99,4 milijuna kuna, a osim nositelja uključena je i 51 partnerska organizacija.

Dodijeljeni su u sklopu Poziva Razvoj, unapređenje i provedba stručne prakse u visokom obrazovanju iz Europskoga socijalnog fonda (ESF), Operativnoga programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020.“.

Tim će se projektima provoditi aktivnosti unapređenja kvalitete stručne prakse kao obveznoga ili izbornoga dijela studijskoga programa te jačanje kompetencija osoblja visokih učilišta za razvoj modela učenja uz rad, što će omogućiti stjecanje praktičnih vještina za rad hrvatskih studenata i povećati njihovu zapošljivost, rekla je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Do sada je Hrvatska za obrazovanje iz fonda ESF povukla više od 2,3 milijarde kuna, od čega za visoko obrazovanje oko milijardu kuna, istaknula je ministrica i dodala da će na temelju paketa dodijeljenog u ponedjeljak deset tisuća studenata dobiti bolje prilike na tržištu rada.

Dobitnici sredstava su Agronomski fakultet, Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije, Fakultet organizacije i informatike, Fakultet prometnih znanosti, Filozofski fakultet, Geotehnički fakultet, Građevinski fakultet, Grafički fakultet, Prirodoslovno-matematički fakultet, Rudarsko-geološko-naftni fakultet, Šumarski fakultet, Tekstilno-tehnološki fakultet i Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Na popisu bespovratnih sredstava su i Ekonomski fakultet, Filozofski fakultet, Pomorski fakultet i Pravni fakultet Sveučilišta u Rijeci, Sveučilište u Splitu s Fakultetom građevinarstva, arhitekture i geodezije te Medicinski fakultet u Splitu.

Sveučilište Juraj Dobrila iz Pule, Građevinski i arhitektonski fakultet u Osijeku i Hrvatsko katoličko sveučilište također su nositelji projekta koji su dobili potporu, kao i Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Zdravstveno veleučilište u Zagrebu, Veleučilište Baltazar u Zaprešiću, Veleučilište Lavoslav Ružička u Vukovaru i Veleučilište u Karlovcu.

Preuzeto s Hine.

Vijesti iz medija | Priopćenja | EU fondovi