Državni tajnik Mamić na obilježavanju dana Osnovne škole „Milan Amruš“

  • Slika slike/Vijesti/2024/MilanAmrus-24-5-2024//1000014909.jpg
  • Slika
  • Slika

Državni tajnik Stipe Mamić sudjelovao je u petak, 24. svibnja, u svojstvu izaslanika predsjednika Vlade RH na svečanosti obilježavanja dana Osnovne škole „Milan Amruš“ u Slavonskome Brodu.

Osnovna škola „Milan Amruš“ jedina je škola u Brodsko-posavskoj županiji za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju djece s teškoćama u razvoju koju pohađaju i učenici okolnih županija. Izgradnjom nove škole osigurat će se odgovarajući prostorni kapaciteti te provođenje odgojno-obrazovnih procesa i psihosocijalne rehabilitacije u primjerenim uvjetima. 
  
 „Rad vaše škole i obrazovne potrebe učenika u Brodsko-posavskoj županiji prepoznala je Vlada koja je osigurala sredstva za izgradnju nove moderne škole u kojoj će i učenici i djelatnici imati puno bolje uvjete za rad. Ova sredstva u ukupnome iznosu od 5,3 milijuna eura osigurana su s pozicije Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih te Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i dio iz proračuna vaše županije. Građevinski radovi dobro napreduju i očekujemo se da će biti dovršeni do travnja 2025. godine, nakon čega slijedi opremanje škole i u konačnici početak rada u novim prostorima“, istaknuo je državni tajnik Mamić čestitavši dan škole svim učenicima i zaposlenicima. Državni tajnik Mamić naglasio je i da će Ministarstvo dati financijsku potporu za nabavu jednog kombiniranog vozila za što bolju organizaciju školskog prijevoza učenika.

Pisane vijesti | Priopćenja | Osnovno obrazovanje