Državna tajnica Ivanković na 46. obljetnici FERITa

Slika \slike\Vijesti\2024\ferit.jpg
Državna tajnica, doc. dr. sc. Iva Ivanković, u petak, 24. svibnja u svojstvu izaslanice predsjednika Vlade RH sudjelovala je na proslavi 46. obljetnice Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija  Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku.

Od osnutka studija elektrostrojarstva 1978. godine, preko osnutka samostalnoga visokog učilišta do danas, Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija izrastao je u jedan od najvećih fakulteta osječkog Sveučilišta koji izvodi kvalitetne studije i zajedno sa svojim stručnim i predanim nastavnicima te vrijednim studentima spretno ide ukorak s tržištem rada.

„Kvaliteta visokog obrazovanja uvelike ovisi o raspoloživosti kvalitetnih nastavnih resursa dostupnih svim studentima. Stoga se u Nacionalnom planu razvoja sustava obrazovanja za razdoblje do 2027. godine kao ciljevi koje treba ostvariti navode, među ostalim, učinkovito ulaganje u digitalnu preobrazbu visokih učilišta za što su preduvjeti digitalna nastavna infrastruktura, digitalni nastavni alati te osnaživanje kompetencija nastavnika za poučavanje u digitalnom okruženju. Izgradnjom novoga Znanstveno-istraživačkog centra elektrotehnike i računarstva u Osijeku osigurat će se dodatni kapaciteti za nastavu, podići će se njezina kvaliteta i ostvariti bolja pokrivenost tržišta rada našim stručnjacima“, istaknula je državna tajnica Ivanković čestitavši FERIT-u na dosadašnjim rezultatima i zaželjevši puno uspjeha u daljnjem radu.

Pisane vijesti | Priopćenja | Visoko obrazovanje