Državni tajnik Nikola Mrvac na otvorenju Noći istraživača u Splitu

Državni tajnik prof. dr. sc. Nikola Mrvac sudjelovao je na otvorenju Noći istraživača u Splitu, a koja je tradicionalno održana zadnjeg petka u rujnu.

Europska noć istraživača provodi se u sklopu projekta Reconnecting Science with the Blue Society - Blue-connect 2.0 koji se financira iz programa Obzor Europa, a kojim koordinira Sveučilište u Splitu. Sveučilište u Splitu je ujedno i jedini hrvatski koordinator Europske noći istraživača u programu Obzor Europa. 

Blue-connect 2.0 usmjeren je na jačanje odnosa mediteranske zajednice s obalnim okolišem, integrirajući znanstveno istraživanje, javnu svijest i održivost. Cilj je poboljšati angažman javnosti u znanosti, usavršiti komunikacijske vještine istraživača i promicati uključivost. U projektu sudjeluju sva „jadranska“ sveučilišta - Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Puli, Sveučilište u Dubrovniku i Sveučilište u Rijeci, ali i znanstveni instituti - Institut za oceanografiju i ribarstvo, Mediteranski institut za istraživanje života te Institut za jadranske kulture i melioraciju krša.

Državni tajnik Mrvac naglasio je kako je Noć istraživača najpoznatija popularizacijska aktivnost u cijeloj Europi namijenjena građanima, a posebno djeci i mladima, kojom se nastoji podići svijest o radu znanstvenika i njihovim neprocjenjivim doprinosima društvu.

Stranica | Priopćenja | Znanost i tehnologija