Najava: Svečano predstavljanje rezultata projekta „Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci“

U četvrtak, 19. svibnja 2016. u 10.00 sati, na kampusu Sveučilišta u Rijeci održat će se svečanost u povodu predstavljanja rezultata projekta „Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci“.

Poziv „Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci“ objavljen je u prosincu 2013. godine te je organiziran u sklopu Operativnoga programa Regionalna konkurentnost 2007. - 2013. Prioritetne osi 2: Jačanje konkurentnosti hrvatskoga gospodarstva i Mjere 2.2. Istraživanje, razvoj i inovacije, sufinanciranog uz pomoć Europskoga fonda za regionalni razvoj (EFRR).

Poziv je imao cilj opremiti istraživačke centre i laboratorije na kampusu Sveučilišta u Rijeci (Centar za visoko propusne tehnologije u biomedicini, Centar za visokoprotočnu tehnologiju, Centar za mikro i nano znanosti i tehnologije i Centar za napredno računanje i modeliranje te laboratorije Građevinskog fakulteta u Rijeci) te na taj način osigurati implementaciju novih metodologija i tehnologija u interdisciplinarnim i multidisciplinarnim područjima znanosti i istraživanja s ciljem povećanja istraživačkih kapaciteta Sveučilišta.

Financiranjem navedenog projekta omogućilo se postizanje izvrsnosti u razvoju, inovacijama i istraživanju u Hrvatskoj te smanjila regionalna nejednakost u razini znanstvene, istraživačke i obrazovne infrastrukture.

Dobivenom opremom omogućilo se povećanje broja sveučilišnih projekata temeljenih na znanju, a postignuti rezultati otvaraju vrata suradnji s malim i srednjim poduzećima, čime će se povećati broj radnih mjesta te će se povećati broj transfera tehnologije s privatnim sektorom namijenjenih daljnjoj komercijalizaciji.

Ukupna dostupna financijska alokacija poziva „Razvoj istraživačke infrastrukture na kampusu Sveučilišta u Rijeci“ iznosila je 180.182.048,91 kuna, od čega je 85% sredstava bilo osigurano iz Europskoga fonda za regionalni razvoj, dok je Republika Hrvatska sudjelovala s preostalih 15% sredstava.

Najave | Priopćenja | EU fondovi