Najbolji učenici generacije primili su nagradu Oskar znanja

  • Slika \slike\Vijesti\2024\OskarZnanja2024\1OskarZnanja0106_SLM_260624.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Najboljim učenicima generacije, pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu dodijeljena je nagrada Oskar znanja. 

Najboljim učenicima generacije, pobjednicima državnih i međunarodnih natjecanja u znanju, glazbi i plesu dodijeljena je nagrada Oskar znanja. Na svečanosti u Zagrebu 480 je učenika osnovnih i srednjih škola primilo nagradu koja simbolizira vrhunac postignuća u obrazovanju, ali i predanost, marljivost i neiscrpnu energiju koju ulažu da bi, uz neupitnu darovitost, postigli vrhunske rezultate. Pohvaljeni su i njihovi mentori, učitelji i nastavnici koji su im, uz obitelji, najveća podrška u radu i učenju.
 
Čestitke nagrađenim učenicima i mentorima uputio je ministar znanosti, obrazovanja i mladih prof. dr. sc. Radovan Fuchs, v. d. ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Daria Kurtić, i predsjednik Hrvatske zajednice županija Danijel Marušić. 

„Ova je nagrada priznanje za vrhunske rezultate, ali i poticaj za budućnost i primjer drugima.“ naglasio je ministar. Ministar je istaknuo i napore Ministarstva u stvaranju što poticajnije okoline za učenje svih učenika i  nastavnika. „U završnoj smo fazi kurikula i programa za posebno darovite učenike jer oni zaslužuju dodatnu potporu da bi se dalje razvijali i postali pravi mali genijalci. Imamo i projekt kamp za nadarene učenike gdje će se održavati tečajevi i radionice.“ istaknuo je ministar Fuchs. Ministarstvo, naglasio je, radi na velikom projektu gradnje škola na razini cijele države kako bi do 2028. godine svi imali jednosmjensku nastavu.

 20. svečanu dodjelu nagrade Oskar znanja organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i mladih i Hrvatske zajednice županija. 

Više na: https://www.azoo.hr/najbolji-ucenici-generacije-primili-su-nagradu-oskar-znanja/.

Izvor: AZOO, MZOM

Pisane vijesti | Priopćenja | Odgoj i obrazovanje