Objavljeni prvi podaci 10. vala Europskog društvenog istraživanja

Krajem lipnja objavljeni su prvi podaci 10. vala Europskog društvenog istraživanja za 10 zemalja od ukupno 32 koliko ih sudjeluje u 10. valu, među kojima se nalazi i Hrvatska.

Europsko društveno istraživanje (engl. European Social Survey, ESS) međunacionalno je istraživanje utemeljeno 2001. godine, od 7. kruga pravno uspostavljeno kao Europski konzorcij istraživačke infrastrukture (ERIC). 

Ciljevi Europskog društvenog istraživanja su pratiti i tumačiti promjenjiva javna gledišta i vrijednosti u Europi i istražiti njihovu interakciju s promjenjivim europskim institucijama, unaprijediti i konsolidirati poboljšane metode međunacionalnih anketnih mjerenja u Europi i šire te razviti niz europskih društvenih pokazatelja, uključujući i pokazatelje o gledištima.

Objavljeni podaci dostupni su pod jednakim uvjetima svim zainteresiranim znanstvenicima te ih svi mogu koristiti u svome znanstvenom radu.

Obavijest ESS ERIC-a o objavi podataka dostupna je na poveznici.

Podaci se mogu preuzeti, uz prethodnu registraciju, preko sljedeće poveznice. 

Za sve dodatne informacije možete se obratiti nacionalnom koordinatoru za Europsko društveno istraživanje izv. prof. dr. sc. Draganu Bagiću na elektroničku adresu: dbagic@ffzg.hr

Pisane vijesti | Projekti | Znanost i tehnologija