Odobren devetnaesti ciklus hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata između MZO-a i DAAD-a za 2024./2025. godinu

Tijekom travnja, svibnja i lipnja 2023. godine bio je otvoren devetnaesti ciklus natječaja u sklopu Programa zajedničkog poticanja razmjene sudionika u projektima između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD), koji je potpisan 23. svibnja 2005. godine. Na natječaj je pristiglo osam obostrano valjano podnesenih projektnih prijedloga.

Protokol o odabiru hrvatsko-njemačkih projekata potpisan je 13. prosinca 2023. godine. Odabrano je pet projekata u trajanju od dvije godine. Od pet odabranih projekata, dva su iz područja tehničkih znanosti (računarstvo, mehanika), jedan je iz područja prirodnih znanosti (kemija), jedan iz područja biotehničkih znanosti (poljoprivreda) i jedan iz područja biomedicine.

Svaka strana pokriva troškove putovanja, smještaja i dnevnica za svoje istraživače. Sufinanciranje s hrvatske strane iznosi najviše do 3.500,00 eura godišnje za pojedini projekt.

Sljedeći natječaj za prijavu hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata bit će objavljen u travnju 2024. godine.

Pisane vijesti | Projekti | Međunarodna suradnja

Dokumenti