Odobren sedamnaesti ciklus hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata između MZO-a i DAAD-a za 2022./2023. godinu

Tijekom svibnja i lipnja 2021. godine bio je otvoren sedamnaesti ciklus natječaja u sklopu Programa zajedničkog poticanja razmjene sudionika u projektima između Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Njemačke službe za akademsku razmjenu (DAAD), koji je potpisan 23. svibnja 2005. godine. Na natječaj je pristiglo 17 obostrano valjano podnesenih projektnih prijedloga.

Protokol o odabiru hrvatsko-njemačkih projekata potpisan je 13. prosinca 2021. godine. Odabrano je deset projekata u trajanju od dvije godine, pri čemu sufinanciranje s hrvatske strane iznosi do 3.000 eura godišnje za pojedini projekt, a s njemačke strane najviše do 5.500 eura godišnje za pojedini projekt. Od deset odabranih projekata, šest ih je iz područja prirodnih znanosti (jedan iz geologije, jedan iz fizike, dva iz biologije, dva iz kemije), dva iz područja biomedicine te po jedan iz područja tehničkih (elektrotehnika) i biotehničkih znanosti (agronomija).

Sljedeći natječaj za prijavu hrvatsko-njemačkih znanstvenoistraživačkih projekata bit će objavljen u travnju 2022. godine.

Pisane vijesti | Projekti | Međunarodna suradnja