Potpisano 26 novih ugovora u sklopu poziva „Priprema IRI infrastrukturnih projekata“

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije su do kraja lipnja 2021. godine potpisali dodatnih 26 projekata iz poziva „Priprema IRI infrastrukturnih projekata“, čime su osigurali preko 88 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. za ukupno 36 projekata.

Cilj Poziva je razvoj projektne dokumentacije potrebne za provedbu infrastrukturnih projekata u sektoru istraživanja, razvoja i inovacija u okviru ESI fondova, kako bi se pospješio i ubrzao proces transformacije hrvatskih znanstvenih organizacija u međunarodno konkurentne znanstvene institucije koje stvaraju novu znanstvenu, društvenu i ekonomsku vrijednost.

Na ovaj Poziv mogli su se prijaviti samo prijavitelji s projektima odabranim putem Javnog poziva za iskaz interesa za sudjelovanje u pred-odabiru za ispunjavanje kriterija za prijavu na Ograničeni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava „Priprema IRI infrastrukturnih projekata“, a koji su uključeni na Listu unaprijed određenih prijavitelja i projekata.

Popis korisnika ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava nalazi se na linku.

Pisane vijesti | Projekti | EU fondovi