Poziv na dostavu iskaza interesa za financijsku potporu znanstvenoj infrastrukturi u 2023. godini

Rok za podnošenje iskaza interesa: 26. rujna 2023. godine

U cilju osiguranja kontinuiranog sufinanciranja znanstvene infrastrukture Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je poziv javnim visokim učilištima i javnim znanstvenim institutima da dostave iskaz interesa za financijsku potporu znanstvenoj infrastrukturi u 2023. godini.  

Znanstvena infrastruktura obuhvaća aktivnosti i poslove vezane uz sljedeće:
 
  • izdavanje znanstvenih časopisa i časopisa za popularizaciju znanosti,
  • pripremu i održavanje znanstvenih i znanstvenostručnih skupova i škola,
  • provedbu programa popularizacije znanosti te
  • članstvo u međunarodnim znanstvenoistraživačkim tijelima.

Stupanjem na snagu Zakona o visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti Ministarstvo znanosti i obrazovanja započelo je s uvođenjem novog modela financiranja javnih visokih učilišta i javnih znanstvenih instituta te će tijekom 2023. godine započeti postupak sklapanja programskih ugovora putem kojih će se javnim visokim učilištima i javnim znanstvenim institutima dodjeljivati sredstva iz Državnog proračuna. 

Upute vezane uz podnošenje iskaza interesa poslane su elektroničkom poštom svim javnim visokim učilištima i javnim znanstvenim institutima, a svaka ustanova može podnijeti jedan iskaz interesa za financijsku potporu znanstvenoj infrastrukturi u 2023. godini.

Rok za podnošenje iskaza interesa je 26. rujna 2023. godine

Sva pitanja vezana uz iskaz interesa mogu se postaviti isključivo slanjem upita na elektroničku adresu: zn-infra@mzo.hr. 


Pisane vijesti | Izvješća | Znanost i tehnologija