Programsko financiranje visokih učilišta i znanstvenih instituta 2018. - 2022.

Ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak predstavila je rezultate reformskog alata programskih ugovora za visoka učilišta i javne znanstvene institute.

Uz ministricu Divjak, na konferenciji za medije su bili državna tajnica prof. dr. sc. Branka Ramljak i državni tajnik dr. sc. Tome Antičić.

Kakvi su rezultati visokih učilišta i instituta, koliko su dodatnih financijskih sredstava ostvarila visoka učilišta koja su potpisala programske ugovore u odnosu na ona koja to nisu i zašto se ovaj model pokazao dobrim i učinkovitim neka su od pitanja o kojima je bilo riječi na konferenciji za medije.

Podsjetimo, uz reformu općeg i strukovnog obrazovanja, jedan od temeljnih ciljeva Ministarstva znanosti i obrazovanja jest poticanje izvrsnosti u znanosti te relevantno visoko obrazovanje.

S tim u vezi, u 2018. godini pristupilo se strukturnoj promjeni financiranja kojemu je cilj bio uspostaviti financiranje visokog obrazovanja i znanosti temeljeno na postizanju rezultata i strateških ciljeva na načelima transparentnosti, učinkovitosti, osiguravanju kvalitete i socijalne dimenzije u visokom obrazovanju. 

Stranica | Poslovni i financijski izvještaji | Znanost i tehnologija