Promotivni video „#mojastruka - BUDUĆNOST U MOJIM RUKAMA“

Strukovno obrazovanje u Republici Hrvatskoj u funkciji je profesionalnog razvoja kako bi se omogućila bolja prepoznatljivost, održivost, konkurentnost i mobilnost mladih na tržištu rada, odnosno olakšao prijelaz iz obrazovnog sustava na tržište rada.

Ono je usmjereno na razvoj generičkih (ključnih) kompetencija i kompetencija za stjecanje kvalifikacija s jasno određenim ishodima učenja i učeničkim postignućima te na stjecanje kompetencija za cjeloživotno učenje, uz praćenje svih vrijednosti i razvojne komponente gospodarstva i društva u kojemu živimo.

Isto tako, privlačno i inovativno strukovno obrazovanje mladoj osobi omogućuje pozicioniranje na tržištu rada u budućem zanimanju.

Slijedom navedene reforme, Ministarstvo znanosti i obrazovanja razvilo je u suradnji s partnerima, među kojima ističemo vrijedna iskustva hrvatskih poslodavaca, nove strukovne kurikulume u obrazovnom sektoru Osobne, usluge zaštite i ostale usluge, za koje objavljuje promotivni video „#mojastruka - BUDUĆNOST U MOJIM RUKAMA“.

Promotivni video financiran je sredstvima Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, a izrađen je u sklopu projekta „Modernizacija programa strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“.

Promotivni video:


Pisane vijesti | Projekti | Srednje obrazovanje