Proslavite Europski dan jezika s nama!


Europski dan jezika obilježava se 26. rujna, još od 2001. godine na inicijativu Vijeća Europe te u suradnji s Europskom komisijom.

Sedamsto milijuna Europljana zastupani su u Vijeću Europe iz 46 država članica te se potiču na učenje što više jezika, u svakoj životnoj dobi, u školi i izvan nje. 

Budući da je jezična raznolikost alat za postizanje većega međukulturnog razumijevanja i ključni čimbenik bogate kulturne baštine našega kontinenta, Vijeće Europe promiče višejezičnost u cijeloj Europi.

Detaljnije informacije o obilježavanju Europskoga dana jezika diljem Europe možete naći na poveznici European-Day-of-Languages-2022-what-is-going-on-and-where, a informacije na hrvatskome jeziku te prijedlozi aktivnosti dostupni su ovdje.

Agencija za odgoj i obrazovanje organizira 26. rujna 2022. državni stručni skup za učitelje i nastavnike engleskog, njemačkog, francuskog, talijanskog, španjolskog, češkog, srpskog i mađarskog jezika pod nazivom „Europski dan jezika  - Smotra primjera dobre prakse“.

Smotra primjera dobre prakse održavat će se cijeli tjedan te će se na njoj predstaviti 49 škola od 27. do 30. rujna, od 17 do 20 sati. Navedene programe prema danima održavanja možete pronaći ovdje.
 


Najave | Priopćenja | Međunarodna suradnja