Ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju dr. sc. Hrvoje Meštrić sudjelovao na sastanku Zajedničkoga istraživačkog centra (JRC)

  • Slika
  • Slika
Dana 13. lipnja 2024. godine u Bruxellesu je održan sastanak članova Upravnoga odbora Zajedničkoga istraživačkog centra (Joint Research Centre - JRC) na kojemu je sudjelovao ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju dr. sc. Hrvoje Meštrić. Zajednički istraživački centar (JRC) predstavlja znanstveno-stručnu komponentu Europske komisije, čija uloga je osigurati znanstveno-stručnu potporu politikama Europske unije.

Sastanak je vodio generalni direktor Zajedničkoga istraživačkog centra gospodin Bernard Magenhann, a raspravljalo se o Novom europskom bauhausu  - interdisciplinarnoj inicijativi pokrenutoj 2020. godine koja povezuje  kreativni i interdisciplinarni pokret kojim se europski zeleni plan povezuje sa svakodnevnim životom građana EU-a. 

Također, na sastanku se raspravljalo i o JRC aktivnostima u području svemira i svemirskih tehnologija kao i o JRC Strategiji za nuklearne aktivnosti. Razvoj Nuklearne strategije proizlazi iz potrebe prilagodbe nuklearnoga programa JRC-a europskim i globalnim izazovima, kao i prilagodbe značajnome smanjenju proračuna Euratom programa. 

Pisane vijesti | Priopćenja | Znanost i tehnologija