Sastanak ravnatelja uprava nadležnih za strukovno obrazovanje u državama članicama EU-a

Slika \slike\Obrazovanje\DGVT-Budimpesta.jpg
Ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje, mr. sc. Vesna Šerepac, u pratnji voditeljice Službe za strukovno obrazovanje sudjelovala je na sastanku ravnatelja odgovornih za strukovno obrazovanje u državama članicama Europske unije (DGVT). Na sastanak su pozvani i predstavnici agencija Europske unije odgovornih za strukovno obrazovanje, European Training Foundation (ETF) i Cedefop, kao i predstavnici socijalnih partnera u području strukovnog obrazovanja.

Sastanak se održavao za vrijeme mađarskog predsjedanja Vijećem Europske unije, od 13. do 15. listopada u Budimpešti. Sastanak DGVT-a pružio je priliku ravnateljima za raspravu o partnerstvu u području strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, ponajprije o partnerstvu s visokim obrazovanjem. Rasprave su se usredotočile na to kako povećati privlačnost strukovnog obrazovanja i osposobljavanja usmjerenog na najširi spektar učenika: uključivost do izvrsnosti, pružanje vještina za dvostruku tranziciju u konkurentnom gospodarstvu. Također se raspravljalo o pripremi nove deklaracije koja će se usvojiti u vrijeme predsjedanja Kraljevine Danske, u drugoj polovici 2025. godine.

Ravnateljica Uprave održala je i više bilateralnih razgovora s predstavnicima drugih zemalja članica o mogućim partnerstvima u svrhu promocije strukovnog obrazovanja i osposobljavanja na zajedničkom prostoru EU-a.

Pisane vijesti | Priopćenja | Srednje obrazovanje