Poziv za uvodno predavanje o izobrazbi za buduće članove timova za psihološke krizne intervencije

Rok: 13. siječnja 2022. do 12.00 sati

Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Društvo za psihološku pomoć pokreću novi program izobrazbe za buduće članove timova za psihološke krizne intervencije, za stručne suradnike osnovnih i srednjih škola, predškolskih ustanova te sveučilišne nastavnike pomagačkih struka, a koji svoju djelatnost obavljaju u sljedećim županijama: Primorsko-goranskoj, Ličko-senjskoj, Zadarskoj, Šibensko-kninskoj, Splitsko-dalmatinskoj ili Dubrovačko-neretvanskoj. 

Cilj izobrazbe je stjecanje znanja, vještina i tehnika za pružanje individualne i grupne psihološke pomoći i podrške djeci, mladima i odraslima nakon traumatskih/kriznih događaja.

Na uvodnom predavanju sudionici će se upoznati s načinom provođenja kriznih intervencija, naučit će prepoznati situacije u kojima postoji indikacija za pokretanje krizne intervencije te će imati priliku odlučiti žele li nastaviti s daljnjom izobrazbom kako bi postali članovi Tima za psihološke krizne intervencije, koje imenuju Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Uvodno online predavanje održati će se 14. siječnja 2022. godine, od 10 do 11.30 sati, preko aplikacije Zoom.

Za prijavu na uvodno predavanje molimo da ispunite sljedeći obrazac do četvrtka 13. siječnja 2022. godine u 12 satihttps://forms.gle/pC9AYquTVHDpbTp19