Stipendija za istraživanje u sklopu izrade doktorskoga rada na Institutu Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada

Rok: 13. travnja 2020.

Stipendija je namijenjena istraživanju u sklopu izrade doktorskoga rada u akademskoj godini 2020./2021., odnosno od 1. rujna 2020. do 31. kolovoza 2021. godine, na Institutu Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu, Kanada. Stipendija u iznosu od 27.600,00 CAD bit će isplaćena u jednakim mjesečnim ratama na kraju svakog mjeseca, počevši od rujna 2020. godine.

Od odabranoga kandidata očekuje se aktivno uključivanje u istraživanje vezano uz izradu doktorskoga rada, kao i sudjelovanje u kulturološkim, znanstvenim i akademskim djelatnostima Instituta, posebice u razvijanju veza s akademskim institucijama u Republici Hrvatskoj. Također se očekuje spremnost na suradnju s lokalnom hrvatskom zajednicom te uspostavljanje veze između hrvatske zajednice i fakulteta.

Na natječaj se mogu prijaviti mladi znanstvenici iz područja humanističkih znanosti, društvenih znanosti i umjetničkog područja. Kandidati moraju biti hrvatski državljani upisani na poslijediplomski studij na hrvatskom sveučilištu (pri kraju studija, pred izradom doktorskoga rada) i izvrsno se služiti engleskim jezikom u govoru i pismu. Prednost imaju oni kandidati koji znaju njemački ili druge srednjoeuropske jezike te imaju objavljene znanstvenoistraživačke radove.

Sveučilište Alberta pozdravlja raznolikost i potiče na prijavu znanstvenike obaju spolova, uključujući i osobe s invaliditetom.

Natječaj je objavljen na mrežnoj stranici Instituta Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu:

https://www.ualberta.ca/wirth-institute/fellowship-awards/doctoral-research-fellowships/croatia

Kandidati trebaju dostaviti kratak opis svojih istraživačkih projekata na engleskome jeziku (maksimalno 500 riječi), životopis te imena autora dviju preporuka, i to kao jedan dokument s imenom, prezimenom i zemljom uključenom u ime dokumenta (npr. Ana_Horvat_Croatia.PDF). Prijavu treba dostaviti do 13. travnja 2020. godine e-poštom na sljedeće adrese:

Institut Wirth: Dr. Joseph F. Patrouch (rawright@ualberta.ca) i Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH: Marija Crnić (marija.crnic@mzo.hr)

Vršitelj dužnosti direktora Instituta Wirth za austrijske i srednjoeuropske studije Sveučilišta Alberta u Edmontonu obavit će razgovor s kandidatima koji uđu u uži izbor sredinom svibnja 2020. Kandidati koji uđu u uži izbor bit će obaviješteni e-poštom o datumu, vremenu i mjestu razgovora.

Obavijest o rezultatu natječaja kandidati će primiti do lipnja 2020. godine.

VAŽNA NAPOMENA: Zbog pandemije virusa COVID-19 putovanja djelatnika Sveučilišta Alberta su odgođena i raspored razgovora još nije utvrđen. Umjesto izravno, razgovori bi se mogli održati preko Skypea.