eTwinning projekti u nastavi – webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Webinar će se održati 26. veljače 2020. godine u 15.00 sati.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će tijekom sljedećih mjeseci najuspješniji odgojno-obrazovni radnici nagrađeni 2019. godine predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Mirko Andrić
eTwinning projekti u nastavi

eTwinning kao jedan dio Erasmus+ platforme prostor je velikih mogućnosti. Više od 700 000 uključenih učitelja, preko 200 000 škola i gotovo 100 000 ostvarenih projekata govore sami za sebe.
Kako iskoristiti tu platformu za bolje poučavanje i atraktivniju nastavu svih kurikuluma (s primjerima iz nastave Geografije) bit će tema ovog webinara.
Tijekom webinara bit će ukratko objašnjena eTwinning platforma, pojašnjeno kako i na kojim osnovama pokrenuti projekt, kako surađivati s partnerima te kako što izravnije uključiti učenike u redovnoj i dodatnoj nastavi.
Na kraju, no ne i manje važno, predložit će se kako učiniti projekt izvrsnim i vidljivim.
Desetak ostvarenih eTwinning projekata, iskustvo od 2011. godine, brojne oznake nacionalne i europske kvalitete projekata te nagrada COMET za najbolji projekt iz područja prirodoslovlja i matematike u konkurenciji svih osnovnih i srednjih škola samo su neke od kvalifikacija predavača.

Predavač: Mirko Andrić, Osnovna škola Retfala

Webinar će se održati 26. veljače 2020. godine u 15.00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja webinara je jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje ćete pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/10542

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.Najave | Projekti | Nacionalni kurikulum