Kodiranje i kriptografija u nastavi - webinar edukacije učitelja u sklopu kurikularne reforme

Webinar će se održati 17. veljače 2020. godine u 13.00 sati.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizira ciklus webinara na kojem će tijekom sljedećih mjeseci najuspješniji odgojno-obrazovni radnici nagrađeni 2019. godine predstaviti svoje primjere dobre prakse.

Željka Zagorac
Kodiranje i kriptografija u nastavi

U prvom ću dijelu webinara predstaviti primjenu kodiranja u razrednoj nastavi - korištenje vizualnog programskog jezika Scratch na istoimenoj platformi.
Učenike trećeg i četvrtog razreda na izvannastavnoj aktivnosti Mali informatičari uvela sam u svijet kodiranja (programiranja) poučivši ih osnovama rada na Scratch platformi.
Primjena kodiranja je moguća u svim predmetima jer učenike poučavamo konceptu kojime mogu izraditi bilo koji projekt, tj. zadatak.
Također sam izradila Scratch Voting App - igricu za samovrednovanje.
Već tri godine zaredom prijavljujem svoj razred za sudjelovanje na Code Week-u.
U drugom ću dijelu webinara predstaviti kriptografske tehnike i njihovu primjenu u nastavi.
Naša škola je sudjelovala u projektu RADAR - znanstvenopopularnom projektu na kojem popularizatori znanosti iz područja meteorologije u suradnji sa školom održavaju interaktivne radionice za učenike.

Predavačica: Željka Zagorac, Osnovna škola Borovje

Webinar će se održati 17. veljače 2020. godine u 13.00 sati. Predviđeno vrijeme trajanja webinara je jedan sat.

Za sudjelovanje na webinaru obvezna je prijava u sustavu EMA, gdje ćete pronaći i ostale informacije o webinaru: https://ema.e-skole.hr/edukacija/10313

Snimke webinara objavljuju se na kanalu Ministarstva znanosti i obrazovanja na sustavu Meduza.Najave | Projekti | Nacionalni kurikulum