Obavijest o odobrenoj financijskoj potpori znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2019. godini

Na temelju Javnoga poziva za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2019. godini od 12. lipnja 2019. i Kriterija za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti, Ministarstvo znanosti i obrazovanja donijelo je odluku o financijskoj potpori za 107 časopisa u 2019. godini u ukupnome iznosu od 5.504.253,00 kune.

Povjerenstvo za znanstveno-izdavačku djelatnost provelo je neovisnu i stručnu prosudbu pristiglih zahtjeva za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti.

Odluka o raspodjeli financijskih sredstava donesena je na temelju prijedloga Povjerenstva za znanstveno-izdavačku djelatnost i u skladu s raspoloživim financijskim sredstvima u Državnome proračunu Republike Hrvatske za 2019. godinu.

Detaljnije informacije možete dobiti u Upravi za znanost i tehnologiju na adresi elektroničke pošte: np-casopis@mzo.hr.Pisane vijesti | Odluke | Znanost i tehnologija