Održavanje međunarodne radionice o testiranju jezičnih vještina (RELANG) na Filozofskome fakultetu u Zagrebu 1. i 2. srpnja 2024.

Croaticum - centar za hrvatski kao drugi i strani jezik Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Europski centar za moderne jezike (ECML) iz Graza, a pod pokroviteljstvom Vijeća Europe, organizira radionicu na engleskome jeziku Relating language curricula, tests and examinations to the Common European Framework of Reference (RELANG) 1. i 2. srpnja ove godine na Filozofskome fakultetu u Zagrebu. 

Riječ je o radionici na temu vrednovanja razumijevanja i govorne proizvodnje na stranome jeziku te kriterija ocjenjivanja znanja stranih jezika. Radionica se održava s obzirom na sve veću potrebu poučavanja hrvatskoga kao stranoga jezika, a time i provjeru znanja jezika na različitim razinama prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike (ZEROJ). 

Dvodnevna radionica ugostit će stručnjake iz Hrvatske i inozemstva koji se bave poučavanjem i vrednovanjem znanja stranih jezika. Voditelji radionice su stručnjaci ECML-a Rita Juknevičienė sa Sveučilišta u Vilniusu i Gábor Szabó sa Sveučilišta u Pečuhu. 

Uz to, na radionici će sudjelovati lingvisti i filolozi iz Italije, Poljske, Kosova i Slovenije te sa Sveučilišta u Rijeci i Sveučilišta u Splitu, kao i profesori Odsjeka za fonetiku, Katedre za hungarologiju, viši predavači Centra za strane jezike Filozofskoga fakulteta, stručnjaci iz Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, nastavnici hrvatskoga jezika te lektori
Croaticuma. 

Najave | Projekti | Visoko obrazovanje