Otvorene su registracije za EU Sparks for Climate: Citizens Hackathon Championship

Rok za registraciju: petak, 17. svibnja 2024.

Podržavajući misije EU-a za klimatski neutralne i pametne gradove te prilagodbu klimatskim promjenama, Europska komisija organizira natjecanje EU Sparks for Climate: Citizens Hackathon Championship. Natjecanje je otvoreno za sve zainteresirane građane i istraživače kako bi se što veći broj njih udružio i dao svoj doprinos istraživanju i inovacijama vezanim uz klimatske promjene.

Vođeni moderatorima, mentorima, učiteljima i članovima žirija, multidisciplinarni timovi koje čine građani i istraživači sudjelovat će u nizu radionica kako bi zajednički osmislili i prototipirali svoja rješenja za suočavanje sa specifičnim izazovima vezanim uz klimatske promjene. Rješenja koja predlože i kreiraju građani razvijat će se u suradnji s industrijskom granom, gradovima, regijama, javnim upravama i istraživačkom zajednicom.

Hackathon se održava u tri faze:
  1. virtualni lokalni hackathoni kojima su domaćini ukupno 22 organizacije s područja EU-a (od svibnja 2024. godine)
  2. moduli obuke i treninzi za sve pobjedničke timove lokalnih hackathona
  3. finale EU-a (jesen 2024. godine) u kojem se timovi mogu boriti za nagrade u tri kategorije: Best Climate Neutral and Smart Cities Solution, Best Adaptation to Climate Change Solution i Best Cross-Cutting Solution.
Virtualni lokalni Zagreb Hackathon održava se od 22. do 25. svibnja 2024. godine, a organizacija domaćin je inovacijska agencija Smion.

Registracija za sve zainteresirane sudionike otvorena je na stranici EU Sparks for Climate, a rok za prijavu je do petka, 17. svibnja 2024.

Više informacija može se dobiti na Registrations now open to take part in the European Citizens’ Hackathon Championship 2024 - European Commission. 



Najave | Upisi | Znanost i tehnologija