Potpisan sporazum o izgradnji Srednje škole u Donjem Miholjcu

  • Slika
  • Slika
  • Slika
Sporazum o izgradnji zgrade i sportske dvorane Srednje škole u Donjem Miholjcu, čija vrijednost radova iznosi 50 milijuna kuna, potpisali su u utorak u tom gradu ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, gradonačelnik Goran Aladić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Ministrica Divjak izrazila je veliko zadovoljstvo i čestitala ravnatelju škole, gradonačelniku i županu koji su uspjeli financijski zaokružiti projekt vrijedan 50 milijuna kuna, od čega 40 Vladinih i po pet milijuna grada i županije, te je podsjetila kako je ta škola zajedno s jednom vukovarskom bila povod da se 2018. izmijeni Zakon o odgoju i obrazovanju kako bi država mogla ulagati u škole koje su nesigurne za izvođenje nastave.

„Sigurna sam da ćemo za dvije godine imati priliku otvoriti ovu školu“, rekla je ministrica i dodala da se trenutno u pet škola priprema dokumentacija za obnovu ili su pri završetku.

„Sve škole i svi učenici trebaju imati iste prilike i mogućnost da rade u istim uvjetima“, naglasila je i dodala da to škola u Donjem Miholjcu zaslužuje jer je drugim mjestom na međunarodnom natjecanju iz geografije pokazala da je konkurentna na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Istaknula je da je Ministarstvo proteklih godina dosta ulagalo u škole, počevši od Donjeg Miholjca i Osječko-baranjske županije u kojoj postoje dva centra kompetentnosti te da će u svaki biti uloženo više od 70 milijuna kuna.

To je povezano i s visokim obrazovanjem. Ministarstvo je uložilo 190 milijuna kuna u dogradnju studentskoga doma, zatim više od 76 milijuna kuna u znanstvenu infrastrukturu kampusa Sveučilišta u Osijeku.

„Nastojimo podići kvalitetu strukovnog obrazovanja i time utjecati na konkurentnost samoga gospodarstva“, istaknula je ministrica Divjak i zaključila kako se trude da na računima škola bude novca za samoopremanje, koje će dati jednake prilike školama i učenicima.

Preuzeto s Hine.

Vijesti iz medija | Projekti | Odgoj i obrazovanje