Znanstvenik Jeremy F. Walton donosi Sveučilištu u Rijeci ERC-ov Consolidator Grant

Europsko istraživačko vijeće (ERC) objavilo je imena 327 dobitnika Consolidator Granta namijenjenoga izvrsnim istraživačima u razdoblju karijere dok još jačaju vlastiti nezavisni istraživački tim, a koji se financira iz trenutnoga Okvirnog programa EU-a za istraživanje i inovacije – Obzor 2020 – s ukupnom vrijednošću od 655 milijuna eura. 
Među laureatima je i znanstvenik dr. sc. Jeremy F. Walton koji trenutno radi na uglednom Max Planck Institutu za proučavanja vjerske i etničke raznolikosti u Njemačkoj. Institucija domaćin ove ugledne ERC-ove financijske potpore je Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci.
 
Predsjednik ERC-a, profesor Jean-Pierre Bourguignon, tom prigodom je rekao: „Ovo financiranje ne samo da omogućuje pametnim umovima iz cijele Europe da slijede svoje najambicioznije ideje u kritičnoj fazi svoje karijere, već pomaže i u osposobljavanju najmlađe generacije istraživača kao članova njihovih ERC timova. Kako bi se pripremila za izazove sutrašnjice, Europa se mora držati vizije ulaganja u granična istraživanja (engl. frontier research), koja su stalno dokazivala svoju ključnu dodanu vrijednost. Zbog tog razloga mnogi računaju da će europski čelnici pružiti 1. stupu Izvrsne znanosti Obzora Europe resurse koji su ključni za jačanje Europe u cjelini.“

Uz ovu financijsku potporu znanstvenici će moći konsolidirati svoje timove i imati dalekosežni učinak. Pristigle prijave znanstvenih projekata obuhvaćaju širok raspon tema iz područja prirodnih i tehničkih znanosti, biomedicine te društvenih i humanističkih znanosti. Više informacija mogu se pronaći na sljedećoj poveznici.

Pisane vijesti | Priopćenja | Znanost i tehnologija