VAŽNO! Zatvaranje Poziva Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom FSEU.2022.MZO.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, tijelo odgovorno za provedbu financijskog doprinosa (TOPFD), objavljuje obavijest o zatvaranju Poziva „Obnova infrastrukture u području obrazovanja oštećene potresom (FSEU.2022.MZO)“, s istekom roka dostave projektnih prijedloga. Poziv se zatvara 28. ožujka 2022. godine.
 
Zatvaranje Poziva objavljuje se zbog isteka roka prijave na Poziv sukladno točki 3.2 Uputa za prijavitelje. 
 
Svrha Poziva je nadoknada sredstava operacijama u području znanosti i obrazovanja za provedene hitne mjere zaštite, usluga utvrđivanja stanja, izrade snimki zatečenog stanja, izrada dokumentacije za provedbu i sama provedba dovođenja zgrada u prijašnje stanje, cjelovite obnove koje podrazumijevaju dodatno poboljšanje konstrukcija uz prilagodbu suvremenim standardima zgrada oštećenih u seriji potresa koji su se događali počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije te izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja oštećenih dobara. 
 
Ukupan raspoloživ iznos bespovratnih financijskih sredstava za dodjelu u sklopu ovog Poziva iznosi 365.600.000 HRK, od čega je:
 
  • iznos sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije (FSEU) 182.800.000 HRK
  • iznos sredstava iz drugih izvora 182.800.000 HRK.
 
Poziv je podijeljen u dvije grupe te su tako i podijeljena financijska sredstva:
 
  • Grupa 1. – iznos sredstava iz FSEU iznosi 30.000.000 HRK
  • Grupa 2. – iznos sredstava iz FSEU iznosi 152.800.000 HRK, a iz drugih izvora 182.800.000 HRK.
 
Projektni prijedlozi koji se predaju nakon proteka roka za predaju, tj. nakon iskorištenja osiguranih sredstava vraćaju se neotvoreni prijavitelju.
 
Pozivamo Vas da pratite daljnje informacije vezane uz predmetni Poziv koje će biti objavljene na službenim stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja te na internetskoj stranici strukturnifondovi.hr.