Europska suradnja u znanosti i tehnologiji (COST program) – Novoodobrene akcije

Ministarstvo znanosti i obrazovanja obavještava zainteresirane znanstvenike da je Odbor stalnih predstavnika COST programa (engl. Committee of Senior Officials) 25. svibnja 2021. godine potvrdio financiranje 40 novih COST akcija. Početak novoodobrenih akcija predviđen je u rujnu 2021. godine. 

Memorandumi o razumijevanju bit će dostupni 23. lipnja 2021. godine, a prvi službeni sastanci akcija održat će se u rujnu i listopadu 2021. godine.

Sudjelovanje u COST akcijama otvoreno je svim dionicima koji ispunjavaju kriterije propisane predmetnom akcijom i Pravilima o postupku nominacija u Upravni odbor akcija COST programa. 

Sudjelovanje u akcijama, za koje je potrebna nominacija od nacionalnoga koordinatora, moguće je ostvariti u svojstvu člana/ice Upravnoga odbora ili u svojstvu zamjenskoga člana/ice Upravnoga odbora. Nacionalni postupak nominiranja članova u COST akcije u ingerenciji je Ministarstva znanosti i obrazovanja, a nacionalna pravila o postupku nominacija u Upravni odbor akcija COST programa moguće je pronaći na sljedećoj poveznici.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja ovim putem poziva zainteresirane znanstvenike da do 21. lipnja 2021. godine na adresu Ministarstva dostave Zahtjev za sudjelovanje u novoodobrenim COST akcijama.

Više detalja o novoodobrenim COST akcijama moguće je pronaći na sljedećoj poveznici, a više informacija o samome COST programu možete zatražiti slanjem upita na elektroničke adrese: Doris.Jozic@mzo.hr i cost_CNC@mzo.hr

Pisane vijesti | Projekti | Međunarodna suradnja